تله متری ضبط و انتقال خودکار داده ها از منابع از راه دور یا غیرقابل دسترسی به یک سیستم IT در مکانی متفاوت برای نظارت و تجزیه و تحلیل است.
در دنیای توسعه نرم افزار ، تله متری می تواند بینشی را در مورد ویژگی های مورد استفاده کاربران نهایی ، تشخیص اشکالات و مشکلات و ارائه دید بهتر در عملکرد بدون نیاز به درخواست بازخورد مستقیم از کاربران ، ارائه دهد. داده های دورسنجی بسته به نوع کاربرد ممکن است با استفاده از رادیو ، مادون قرمز ، التراسونیک ، GSM ، ماهواره یا کابل پخش شوند (از دور سنجی نه تنها در توسعه نرم افزار بلکه در هواشناسی ، هوش ، پزشکی و سایر زمینه ها نیز استفاده می شود)
ریشه اطلاعات دورسنجی از طریق سیم از قرن نوزدهم آغاز شد. یکی از اولین مدارهای داده های در سال ۱۸۴۵ بین توسعه داده شد تزار روسیه را کاخ زمستانی و ستاد ارتش. در سال ۱۸۷۴ ، مهندسان فرانسوی سیستمی از سنسورهای هوا و عمق برف را در مونت بلان ساختند که اطلاعات را در زمان واقعی به پاریس منتقل می کرد.
به یک معنا عمومی ، تله متری از طریق حسگرهایی در منبع از راه دور کار می کند که داده های فیزیکی (مانند بارش ، فشار یا دما) یا الکتریکی (مانند جریان یا ولتاژ) را اندازه گیری می کند. این به ولتاژهای الکتریکی تبدیل می شود که با داده های زمان بندی ترکیب می شوند. آنها یک جریان داده را تشکیل می دهند که از طریق یک رسانه بی سیم ، سیم دار یا ترکیبی از هر دو منتقل می شود.
از تله متری برای انتقال مکانیک حفاری و سوراخ اطلاعات ارزیابی تشکیل ، در زمان واقعی ، به عنوان حفر چاه استفاده می شود. این خدمات به عنوان اندازه گیری هنگام حفاری و ورود به سیستم هنگام حفاری شناخته می شوند.
دور سنجی یک عامل کلیدی در مسابقات اتومبیلرانی مدرن است ، به مهندسین مسابقه اجازه می دهد تا داده های جمع آوری شده در طول یک آزمایش یا مسابقه را تفسیر کرده و از آنها برای تنظیم مناسب ماشین برای عملکرد بهینه استفاده کنند. سیستم های مورد استفاده در سری هایی مانند فرمول یک تا جایی پیشرفت کرده اند که می توان زمان دور بالقوه ماشین را محاسبه کرد و انتظار می رود این زمان راننده را بدست آورد.
در صنعت حمل و نقل ، تله متری با جمع آوری داده ها از سنسورهای داخل خودرو ، اطلاعات معنی داری در مورد عملکرد یک وسیله نقلیه یا راننده فراهم می کند. این امر به دلایل مختلف از نظارت بر انطباق کارکنان ، رتبه بندی بیمه تا نگهداری پیش بینی شده انجام می شود.
اکثر فعالیت های مربوط به محصولات سالم و عملکرد خوب به دسترسی به موقع داده های آب و هوا و خاک بستگی دارد. بنابراین ، ایستگاه های هواشناسی بی سیم نقش عمده ای در پیشگیری از بیماری ها و آبیاری دقیق دارند.
تله متری در مدیریت آب از جمله کیفیت آب و عملکردهای اندازه گیری جریان مهم است. برنامه های اصلی شامل AMR ( خواندن خودکار کنتور )، نظارت بر آب های زیرزمینی، تشخیص نشت در خطوط لوله توزیع و نظارت بر تجهیزات است.
مایعات ذخیره شده در مخازن هدف اصلی تله متری تجاری ثابت است. این به طور معمول شامل نظارت بر مزارع مخازن در پالایشگاه های بنزین و کارخانه های شیمیایی – و مخازن توزیع شده یا از راه دور است که باید در صورت خالی بودن دوباره پر شود.
تله متری توسط فضاپیمای خدمه یا بدون سرنشین برای انتقال داده استفاده می شود. فاصله بیش از ۱۰ میلیارد کیلومتر تحت پوشش قرار گرفته است.
امروزه تقریباً هر نوع هواپیما ، موشک یا فضاپیمایی هنگام آزمایش ، یک سیستم دورسنجی بی سیم را به همراه دارد. از تله متری تلفن همراه هوایی برای ایمنی خلبانان و افراد روی زمین در طول آزمایشات پرواز استفاده می شود.
در کارخانه ها ، ساختمانها و خانه ها ، مصرف انرژی سیستم هایی مانند HVAC در چندین مکان کنترل می شود. پارامترهای مربوطه (به عنوان مثال ، دما) از طریق تله متری بی سیم به یک مکان مرکزی ارسال می شوند.
بسیاری از منابع باید در مناطق وسیع توزیع شوند. تله متری در این موارد مفید است ، زیرا به سیستم تدارکات اجازه می دهد تا منابع را در جایی که مورد نیاز است هدایت کند و همچنین امنیت آن دارایی ها را تأمین کند. نمونه های اصلی این کالاهای خشک ، مایعات و مواد جامد فله ای دانه ای است.
کالاهای خشک ، مانند کالاهای بسته بندی شده ، ممکن است توسط سیستم های سنجش RFID ، بارکد خوان ، خواننده نوری (OCR) یا سایر دستگاه های سنجش – بهمراه دستگاه های تله متری ، برای ردیابی برچسب های RFID ، ردیابی و کنترل ، ردیابی و ثبت شود.
تله متری مواد جامد فله ای برای ردیابی و گزارش وضعیت حجم و وضعیت سطل های غذایی دانه و دام ، مواد غذایی پودر شده یا دانه ای ، پودرها و گلوله های تولیدی ، شن و ماسه و سایر مواد جامد فله ای دانه ای معمول است.
از تله متری در بسیاری از سیستم های بی سیم که با باتری کار می کنند ، برای آگاهی بخشیدن به کارکنان نظارت ، هنگامی که شارژ باتری به نقطه کمتری رسیده و مورد نهایی به باتری های تازه نیاز دارد ، استفاده می شود.
تله متری در مدیریت آب بسیار مهم است. سیستم های تله متری تاثیر بسیار زیادی در بهبود عملکرد شرکت های آب و فاضلاب داشته است. با استفاده از پیاده سازی سیستم های تله متری در شرکت های آب و فاضلاب می توان پارامترهایی مانند کیفیت آب، آب های زیرزمینی و میزان آب های عبوری از لوله ها، تشخیص نشتی در خطوط لوله و شبکه های توزیع را کنترل و نظارت نمود. همچنین از سیستم های تله متری برای حفاظت از ایستگاه های پمپاژ و تجهیزات مانند ترانس، پمپ و … استفاده می شود. سیستم های تله متری به مهندسان این امکان را می دهد که به منظور مدیریت آب و فاضلاب ، تجهیزات را از راه دور خاموش و روشن (کنترل) کنند. به منظور کنترل و نظارت (مانیتورینگ) فشار در سیستم های تله متری به طور معمول از سنسورهای فشار سوزنی رنج 1 بار، 1.6 بار، 10 بار و 16 بار استفاده می شود.